Train je skills

Uit een reflex til je een hand op en houdt daarmee een bal tegen die op je af komt. Je kan eigenlijk niet eens echt zeggen dat je de bal aan zag komen. Je dacht er niet over na. Je reageert instinctief door je hand op te tillen en je hoofd te beschermen. Met deze reactie zorg jij ervoor dat je veilig bent. Het is maar een klein voorbeeld, maar dit soort situaties overkomen je dagelijks. Allemaal instinctieve reacties waar je niet over na hoeft te denken. Gelukkig maar, want daar is simpelweg vaak geen tijd voor. Dit geldt ook voor situaties waarin jij jezelf moet verdedigen. Vaak is er geen tijd om na te denken wat je kunt doen. Het is op zo’n moment belangrijk dat je instinctief kunt reageren.
Dit doe je door je spiergeheugen te trainen. Door jezelf skills eigen te maken. De perfecte manier om je spiergeheugen te trainen is door oefeningen te herhalen.

Train waar en wanneer je wil,

op een manier die bij jouw past

Iedereen is anders en iedereen leert ook op een andere manier. Daarom bieden wij verschillende trainingsmogelijkheden. Train je graag in een groep, een smallgroup of past een prive training misschien meer bij jouw. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk dat je de trainingen blijft herhalen, want alleen dan ontwikkel je een een reflex, een automatisme, iets waar je als het erop aan komt niet over na hoeft te denken

Trainingsvormen

Groeplessen

Dat een vechtsport geen teamsport is wil niet zeggen dat een clubgevoel niet belangrijk is. Tijdens de lessen is iedereen gelijk, dat betekent dat iedereen elkaar helpt er geen plaats is voor ego’s of stoer gedrag. Respect voor je tegenstander staat tijdens onze lessen dan ook op de eerste plaats. Een goede sfeer, gezelligheid en hard trainen staan bij M.A.T.C.H. voorop. 

Smallgroup trainingen

Vind je het leuk om samen met een paar vrienden te trainen dan kun je bij ons een smallgroup training volgen. Bij de small group trainingen werken bestaan uit groepen van maximaal 6 personen. Hierdoor is er genoeg aandacht voor iedereen. Op deze manier kun je precies aan de doelen werken die jullie samen belangrijk vinden.


Privé trainingen

Iedereen is anders en iedereen heeft een andere aanpak nodig. Jij wilt je eigen vaardigheden verbeteren. Je hebt een persoonlijk doel waaraan je met 100% focus aan wilt werken. Dan dan is de privétraining iets voor jouw. Zo kunnen we beter werken aan de specifieke doelstellingen.Opleidingen

Tijdens de opleidingen leer je hoe je de vertaling maakt tussen technieken met en zonder wapens. Zodat jij deze principes aan je persoonlijke skills set kunt toevoegen. 

Je leert technieken op verschillende afstanden. Zowel gewapend als ongewapend en zowel staand als op de grond. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het idee hierachter is dat je jezelf altijd tegen elke tegenstander moet kunnen verdedigen. Van wezenlijk belang is de mentale instelling. Naast techniek en lichaamskracht gaat het bovenal om oplettendheid. Beheerste agressie en stressbestendigheid. Het is een sport een kunst, een levenswijze. Het is een geweldige aanvulling op ieder andere Martial Arts stijl.

Seminars

Onze passie is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Filipino Martial Arts en Jeet kune do. Daarom geven wij regelmatig seminars, clinics en workshops in binnen- en buitenland. Het doel van iedere seminar is anders. Het kan zijn, kennismaking, verdieping maar ook verbreding. Regelmatig worden wij door andere Martial Arts scholen gevraagd om een seminar te geven. Filipino Martial Arts is een geweldige aanvulling op andere Martial Arts stijlen, omdat het vraagt om een andere mindset als je wapens toevoegt aan je technieken. Het is leuk om dit te ervaren en het verbreedt direct je Martial Arts skills. Online academy

Train waar en wanneer je maar wilt.  De perfecte manier om kennis te maken met Filipino Martial Arts en Jeet kune do is door lid te worden van onze online academy. Een e-learning omgeving dat volop in ontwikkeling is. We ontwikkelen continu nieuwe content. 


Op een laagdrempelige manier ontdek je de toegevoegde waarde van Filipino Martial Arts en Jeet kune do. Goed voor je zelfvertrouwen en het maakt je weerbaarder

Als jij weet wat je moet doen in een situatie waarin jij kan eindigen als slachtoffer, dan is dit goed voor je zelfvertrouwen, je weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling. Als je iets doet wat je leuk vindt en als jij lekker in je vel zit, dan straal je dit ook uit. Dit draagt bij aan je zelfvertrouwen het maakt je weerbaarder. Dit zorgt ervoor dat je letterlijk minder kwetsbaar bent. En dat is uiteindelijk waar wij het voor doen.


Wat anderen zeggen

testimonial FMA online training

"Martijn


Ik heb de train de trainer eskrima gevolgd bij MATCH. Deze opleiding is op locatie, maar ook online te volgen. Ik heb vanwege mijn werk en afstand voor het laatste gekozen. Ik kan alleen maar vol lof zijn over deze opleiding. Voordat ik ging starten heb ik telefonisch contact gehad met Marcel en Esther. Hun enthousiasme sloeg direct over op mij en heeft mij dus erg gemotiveerd. De online lessen zijn gedetailleerd en gestructureerd. Er zit een rode lijn in alle lessen van bijvoorbeeld stok, naar dubbelstok, espada y daga en naar empty hand. De lessen worden geleidelijk aangeboden, zodat je je goed kan richten op bepaalde onderdelen en daarvoor de tijd kan nemen. Ik heb filmpjes van mijn ontwikkeling gestuurd en kreeg daar feedback op. Marcel en Esther hebben zelf ook nog filmpjes opgenomen om het voor te doen en uitleg te geven. Daarnaast is er ook nog een Q&A, waar ik en andere (oud) deelnemers aan deel hebben genomen. Op deze manier kon je lessen bespreken en bijvoorbeeld ook waar je tegen aanliep. Aan het einde van de lessen kan je examen doen. Ik heb dit gedaan tijdens het trainingsweekend van MATCH, wat trouwens erg leuk was. Ik ben er trots op dat ik het heb afgerond en erg dankbaar hoe Marcel en Esther mij begeleidt hebben. Ik denk ook dat het enthousiasme van mij en van hen een versterkende werking had op elkaar. Voor mensen, die net als ik beperkt zijn qua werk en afstand of gewoon liever op afstand willen leren (ivm corona) en die mogelijk twijfelen of een online variant goed werkt, dan kan ik volmondig JA zeggen. Het smaakt ook naar meer👊


"Jeffrey


Tijdens de corona lockdown zocht ik naar een manier om betekenisvol met beweging bezig te zijn en een indoor passie te (her)vinden. Ik moest daarbij terugdenken aan de Jeet Kune Do groepslessen die ik in een ver verleden in Waalwijk bij Marcel had gevolgd. Ik vond het toen erg leuk, maar ik maakte me wijs dat ik met enkel een volleybalverleden en wat lesjes Wing Chun niet zo goed kon meekomen met de andere leerlingen, die doorgaans al ervaren vechtsporters waren. Dus wat deed ik? Ik stopte ermee, met het slappe excuus dat ik het te druk had. Na in 2014 een wake-up call te hebben gehad in de vorm van een zwaar hartinfarct, bleek echte intensieve inspanning voor mij met 18% verminderde hartfunctie geen echte optie meer. Toch wilde ik wel blijven bewegen, want op zich ben ik fysiek nog best sterk. Omdat JKD me bleef trekken ben ik na het afsluiten van een abonnement op het MATCH platform in januari 2021 begonnen met wekelijkse privélessen JKD in Waalwijk van 1,5 uur, corona proof uiteraard. Ook heb ik een wooden dummy aangeschaft om thuis op te kunnen oefenen. Deze privé train the trainer lessen JKD en de persoonlijke aandacht met engelengeduld van Marcel, waarin mij step by step de kunst van de JKD wordt bijgebracht brengen mij veel plezier en maken mij een gelukkiger mens. Bedankt, Marcel, voor jouw Geduld, for letting me in as (private) member of the club en het (her)beleven van de mooie kunst die JKD heet.


Testimonial online challenge Eskrima

"Margret


Een paar weken geleden kwamen Marcel en Esther met het idee om een body workout te doen. Deze is te volgen via het online platform. Onze zoon (10 jaar) zit al een tijdje op Eskrima en gaf aan dat hij daar wel aan mee wilde doen. Helemaal prima toch! Moeders werd toegevoegd aan de groepsapp, zodat zoonlief op de hoogte gehouden kon worden van de informatie verstrekking en het delen van ervaringen. Doordat de opbouw van de workout zo duidelijk is, ben ik ook mee gaan doen samen met mijn zoon. En ja hoor.....ik ben ook "besmet" met deze leuke sport. Wat ik zo goed vind is dat iedere work out zodanig is opgezet, dat het net lijkt of je naast Marcel staat. Ook wordt het vanuit verschillende zijden getoond, waardoor je goed kunt zien hoe de bewegingen zijn opgebouwd. Het begint met simpele bewegingen en wordt langzaam aan moeilijker. Dus ook voor beginners zoals ik, is het goed te volgen. Zelf heb ik de app steeds geopend op mijn telefoon en heb dan geoefend in de kamer. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een vorm kunt lopen aan de hand van de gevolgde workouts. Afgelopen zaterdag heb ik deze vorm geoefend samen met ervaren Eskrima beoefenaars. Dat voelde toch wel heel vet om dan als beginner al redelijk goed mee te kunnen doen 🙂. Ik ben zeker van plan om door te gaan met Eskrima. Op naar een volgende Eskrima uitdaging!


Copyright MATCH